

International Atomic Energy Agency Department of Technical Cooperation And Nuclear Medicine and Diagnostic Imaging Section Division of Human Health SV-RAS6091-1900083

IAEA scientific Visit on QA/QC of equipment and Hot-Lab Management for

Nuclear Medicine Technologists

25 to 29 November - 2019

Kanazawa, Japan

Local Course Director

Seigo Kinuya

Department of Nuclear Medicine – Kanazawa University

13-1 Takaramachi, Kanazawa, Ishikawa, 9218041, JAPAN

TEL: 81762652333

FAX: 81762344257

Program

	DAY ONE - Monday, 25 November 2019	
09:00 - 9:30	Registration	
09:30 - 09:45 (15 min)	Official Welcome and Opening remarks	Prof. Nakajima
09:45 - 10:00 (15 min)	Explanation of program	Dr. Wakabayashi
10:00 - 10:30 (30 min)	Presentation of institutions of participants	Dr. Wakabayashi
10:30 - 11:00	Break	
11:00 - 12:00 (60 min)	Facility tour of Kanazawa University Hospital ✓ Radioisotope unit/ SPECT-CT, digital SPECT ✓ Therapeutic ward	Dr. Yoneyama Dr. Wakabayashi
12:00- 13:30	Lunch	
13:30 - 15:30 (120min)	Training in Dept. of Radiological Technology, School of Health Sciences, Kanazawa University (Room #1217) Facility tour of Dept. of Radiological Technology, School of Health Sciences, Kanazawa University ✓ Nuclear Medicine Technology	Prof. Onoguchi Dr. Shibutani
15:30	Adjourn day 1	
	IALA	

	DAY TWO - Tuesday, 26 November 2019	
09:00 - 10:00 (60min)	Training in of Kanazawa University Hospital	PhD. Yoneyama Dr. Watanabe
10:00 - 10:30	Break / Transfer to Dept. of Radiological Technology	
10:30 - 12:00 (90min)	Training in Dept. of Radiological Technology, School of Health Sciences, Kanazawa University (Room #1105) ✓ Radiation dose optimization for computed tomography in hybrid imaging	Dr. Matsubara
12:00 - 13:30	Lunch	12:00- 13:30

13:30 - 15:30 (120min)	Training in Dept. of Radiological Technology, School of Health Sciences, Kanazawa University (Room #1217) ✓ Approach for clinical study using radiation physics	Dr. Hayashi
15:30	Adjourn day 2	

	DAY THREE - Wednesday, 27 November 2019	
09:00 - 10:00 (60min)	Diagnosis and Artificial Intelligence	Prof. Nakajima
10:00 - 10:30	Break / Transfer to Dept. of Radiological Technology	
10:30 - 12:00 (90min)	Training in Dept. of Radiological Technology, School of Health Sciences, Kanazawa University (Room #1217) ✓ Fundamentals of Dynamic Chest Radiography	Dr. Tanaka
12:00 - 13:30	Lunch	12:00- 13:30
13:30 - 15:30 (120min)	Facility tour of Kanazawa Adcanced Medical Center ✓ PET/CT	Dr. Mochizuki Dr. Wakabayashi
15:30	Adjourn day 3	

	DAY Four - Thursday, 28 November 2019	
09:00 - 10:30 (90min)	Procedures for Ra-223 alpha therapy	Dr. Taki
10:30 - 11:00	Break	
11:00 - 12:00 (60min)	Theranostics	Prof. Kinuya
12:00 - 13:30	Lunch	12:00- 13:30
13:30 - 14:30 (60min)	Procedures for I-131 MIBG therapy for neuroblastoma	Dr. Inaki

13:30-14:30 (60min)	Facility tour of Kanazawa University Hospital ✓ Labeling/single photon kits ✓ Image acquisition - reconstruction/theory and hands-on	Dr. Yoneyama Dr. Wakabayashi
15:30	Adjourn day 4	

	DAY Five - Friday, 29 November 2019	
09:00 - 10:00 (60min)	Radioisotope Facility - Animal SPECT/PET/CT - Animal PET	Dr. Wakabayashi
10:00 - 11:00 (60min)	Procedures of RAI for thyroid cancer	Dr. Kayano
11:00 - 11:45 (45min)	Radiation exposure of nurses during I-131 MIBG therapy for neuroblastoma	Dr. Wakabayashi
11:45-12:00 (15min)	Summary	Prof. Kinuya
12:00	Adjourn day 5	

